Oogzorg zichtbaar belangrijk

De meeste mensen verwachten dat een bezoek aan de opticien er voor zorgt dat ze weer scherp(er) gaan zien met behulp van een bril of contactlenzen. Wat maar weinig mensen weten is dat niet alleen de scherpte maar ook de algehele gezondheid van de ogen wordt bekeken door middel van een oogcheck. Dit is dan ook de reden dat de  meeste gekwalificeerde opticiens, contactlens-specialisten en optome-tristen een jarenlange studie hebben genoten om de beste kwaliteit oogzorg aan te kunnen bieden. Voor ons hebben uw ogen dus geen enkel geheim en zijn ze altijd in goede handen.

Klachten zoals bijvoorbeeld rode, vermoeide, en branderige ogen komen helaas maar al te vaak voor. Dit kunnen voorboden zijn voor andere oogproblemen zoals staar, hoge oogdruk (Glaucoom) of Macula Degeneratie. Ook een slechte samenwerking tussen het rechteroog en linkeroog kunnen allerlei ongemakken veroorzaken waaronder nek-, schouder- en hoofdpijnklachten. Bij kinderen komt het regelmatig voor dat de samenwerking tussen beide ogen niet optimaal blijkt te zijn. Dit kan zelfs resulteren in slechtere school prestaties.

Indien de opticien na het uitvoeren van de oogcheck aanleiding heeft tot verdere actie dan zal, na overleg met de aanwezige optometrist, de huisarts geïnformeerd worden. Deze zal bepalen of er wordt doorverwezen naar een oogarts. Zo ziet u maar weer dat een bezoek aan de opticien, contactlensspecialist of optometrist, u meer inzicht kan geven in uw ogen dan u van te voren zou verwachten.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze column of wilt u ook weten hoe het met de gezondheid en scherpte van uw ogen gesteld is? Neem dan gerust contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvende en gratis oogcheck. U bent altijd van harte welkom.

Harry van Leeuwen

Harry van Leeuwen (Oogprofessional)