Lenzen koopt u bij de lenzenspecialist

Contactlenzen zijn kleine glazen met sterkte die contact maken met het oog als ze worden gedragen. Ze zijn ontworpen om refractiefouten te corrigeren en de gezondheid van het oog in stand te houden. Ze drijven op de vloeistoffilm op het hoornvlies.

Kom vrijblijvend langs om u door ons te laten adviseren welke lenzen het beste bij uw ogen passen.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte super-dunne lenzen die een heel hoog draagcomfort bieden. U hoeft ze nooit schoon te maken. Laat dat reinigen ‘s avonds of uw assortiment lenzenvloeistof maar zitten. Aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg en gaat u naar bed. Daarmee hebben daglenzen het gemakkelijkst te onthouden draagschema. Er komt geen kalender meer aan te pas met de herinnering dat u uw contactlenzen moet vervangen. U haalt ze er ‘s avonds uit en zet elke morgen weer nieuwe in. Ze kunnen helpen bij oogallergieën. Met daglenzen heeft aanslag niet meer de tijd om zich op te hopen, waardoor allergieën minder de kans krijgen. Bovendien is elke dag een nieuw, soepel lensoppervlak vriendelijker voor geïrriteerde ogen.

Maandlenzen

Deze contactlenzen doet u voor het slapen uit, en de volgende ochtend weer in. ‘s Nachts worden de lenzen bewaard in een lenshouder gevuld met lenzenvloeistof. De lenzenvloeistof desinfecteert de lenzen gedurende de nacht zodat de lenzen de volgende dag weer geschikt zijn om te dragen. Er zijn meerdere type maandlenzen. Vanwege bijvoorbeeld een verschil in traanvocht bij mensen of bij het verblijf in ruimtes met erg droge lucht is een deskundig advies nodig bij het aanpassen van lenzen.

Multifocale-, bifocale- of progressieve lenzen

Om ouderdomsverziendheid te corrigeren zijn er verschillende sterktes nodig om scherp te zien op verschillende afstanden.Dit corrigeren gaat met behulp van de multifocale, bifocale of progressieve lenzen. Het verschil tussen deze lenzen is de wijze waarop de verschillende sterktes in de lens zijn ingeslepen.

Nachtlenzen®

Overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Dat kan met Nachtlenzen®! Deze lenzen corrigeren je ogen namelijk wanneer je slaapt. Met Nachtlenzen heb je overdag dus geen last van droge ogen of vuiltjes achter je lens. Ook voor fanatieke sporters en mensen met hooikoorts kan het de ideale oplossing zijn.

Nachtlenzen raken eigenlijk niet je ogen, ze drijven op je traanfilm. Daar voel je helemaal niets van. In principe moet je ze elke nacht dragen, maar als je een keertje een nacht vergeet of overslaat is dat geen probleem. Zodra je stopt met het dragen van Nachtlenzen keren je ogen terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Zijn Nachtlenzen echt wat voor jou? Loop eens bij ons binnen en vraag naar de mogelijkheden!

Lenzen koopt u bij de lenzenspecialist

Wat doen contactlenzen?
Contactlenzen zijn kleine glazen met sterkte die contact maken met het oog als ze worden gedragen. Ze zijn ontworpen om refractiefouten te corrigeren en de gezondheid van het oog in stand te houden. Ze drijven op de vloeistoffilm op het hoornvlies.

Moderne contactlenzen zijn veel meer dan alleen kleine glazen die op uw ogen passen. Ze werken echter wel zoals gewoon brillenglazen: ze breken en richten licht zodat voorwerpen duidelijk zichtbaar zijn. Aangezien de lenzen aan het traanvocht op uw oog blijven hangen, bewegen ze op natuurlijke wijze met u mee. Dat is maar één van de voordelen van contactlenzen ten opzichte van een bril.

Contactlenzen zijn niet allemaal hetzelfde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en ontworpen voor verschillende doeleinden. Deze vormen kunnen variëren in “modaliteit” oftewel hoe vaak u uw contactlenzen vervangt, dus dagelijks, elke twee weken of maandelijks. Ze voldoen ook aan verschillende behoeften, zoals contactlenzen voor astigmatisme, voor bijziendheid en meer.

Contactlenzen zijn er in verschillende sterktes of “diopters”. Als u contactlenzen draagt, kijk dan eens op het doosje of op uw recept. Dan ziet u ofwel een plus- of een minteken, gevolgd door getallen. Zonder er te diep op in te gaan staan zij voor de vorm van de lenzen. Verschillende vormen corrigeren verschillende gezichtsproblemen.

Dag- en nachtlenzen

Houdt u van gemak? Misschien zijn daglenzen dan het meest geschikt voor u.

U hoeft ze nooit schoon te maken. Laat dat reinigen ‘s avonds of uw assortiment lenzenvloeistof maar zitten. Aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg en gaat u naar bed. Daarmee hebben daglenzen het gemakkelijkst te onthouden draagschema. Er komt geen kalender meer aan te pas met de herinnering dat u uw contactlenzen moet vervangen. U haalt ze er ‘s avonds uit en zet elke morgen weer nieuwe in.

Tevens besparen daglenzen tijd. U hoeft ze niet alleen niet meer schoon te maken, maar kunt een reservepaar ook gewoon meenemen zodat u niet nog even langs huis moet.

Ze kunnen helpen bij oogallergieën. Met daglenzen heeft aanslag niet meer de tijd om zich op te hopen, waardoor allergieën minder de kans krijgen. Bovendien is elke dag een nieuw, soepel lensoppervlak vriendelijker voor geïrriteerde ogen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zorgen ervoor dat de ‘kromming’ van je hoornvlies in de juiste vorm komt. Deze lenzen moet je ‘s nachts voor minimaal 5 uur dragen. De daaropvolgende dag is dan het zicht weer goed.

Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Kom vrijblijvend langs om u door ons te laten adviseren welke lenzen het beste bij uw ogen passen.

Maandlenzen

Een maandlens kunt u tot 30 wel dagen gebruiken, maar niet wanneer u slaapt.

Deze contactlenzen doet u voor het slapen uit, en de volgende ochtend weer in. ‘s Nachts worden de lenzen bewaard in een lenshouder gevuld met lenzenvloeistof. De lenzenvloeistof desinfecteert de lenzen gedurende de nacht zodat de lenzen de volgende dag weer geschikt zijn om te dragen.

Er zijn meerdere type maandlenzen. Vanwege bijvoorbeeld een verschil in traanvocht bij mensen of bij het verblijf in ruimtes met erg droge lucht is een deskundig advies nodig bij het aanpassen van lenzen.

Kom vrijblijvend langs om u door ons als contactlenzenspecialist te laten adviseren welke lenzen het beste zijn  voor uw ogen.

Multifocale-, bifocale- of progressieve lenzen

Aangezien we allemaal ouder worden, merken we dat vanaf een bepaalde leeftijd het zicht slechter wordt, vooral op korte afstand.

Dit is het gevolg van een natuurlijke verandering in het oog dat ouderdomsverziendheid of presbyopie heet. Het is de lens van het oog die minder flexibel wordt, en daardoor wordt het lastiger om te focussen op verschillende afstanden. Dit gebeurt bij de meeste mensen rond hun veertigste, maar vroeger of later krijgt iedereen hier mee te maken.

Om ouderdomsverziendheid te corrigeren zijn er verschillende sterktes nodig om scherp te zien op verschillende afstanden.
Dit corrigeren gaat met behulp van de multifocale, bifocale of progressieve lenzen.
Het verschil tussen deze lenzen is de wijze waarop de verschillende sterktes in de lens zijn ingeslepen.

Kom vrijblijvend langs om u door ons als contactlenzenspecialist te laten adviseren welke lenzen het beste zijn voor uw ogen.

Wilt u een afspraak maken met een van onze contactlensspecialisten?

Maak dan eenvoudig een afspraak bij een van onze vestigingen.

bierglazen met logo's zorgverzekeraars
mevrouw die een contactlens indoet

Een bril of toch liever contactlenzen

Daglenzen Houdt u van gemak? Misschien zijn daglenzen dan het…
© 2020 - Van Leeuwen Opticiens