Lenzen koopt u bij de lenzenspecialist

Wat doen contactlenzen?
Contactlenzen zijn kleine glazen met sterkte die contact maken met het oog als ze worden gedragen. Ze zijn ontworpen om refractiefouten te corrigeren en de gezondheid van het oog in stand te houden. Ze drijven op de vloeistoffilm op het hoornvlies.

Moderne contactlenzen zijn veel meer dan alleen kleine glazen die op uw ogen passen. Ze werken echter wel zoals gewoon brillenglazen: ze breken en richten licht zodat voorwerpen duidelijk zichtbaar zijn. Aangezien de lenzen aan het traanvocht op uw oog blijven hangen, bewegen ze op natuurlijke wijze met u mee. Dat is maar één van de voordelen van contactlenzen ten opzichte van een bril.

Contactlenzen zijn niet allemaal hetzelfde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en ontworpen voor verschillende doeleinden. Deze vormen kunnen variëren in “modaliteit” oftewel hoe vaak u uw contactlenzen vervangt, dus dagelijks, elke twee weken of maandelijks. Ze voldoen ook aan verschillende behoeften, zoals contactlenzen voor astigmatisme, voor bijziendheid en meer.

Contactlenzen zijn er in verschillende sterktes of “diopters”. Als u contactlenzen draagt, kijk dan eens op het doosje of op uw recept. Dan ziet u ofwel een plus- of een minteken, gevolgd door getallen. Zonder er te diep op in te gaan staan zij voor de vorm van de lenzen. Verschillende vormen corrigeren verschillende gezichtsproblemen.