Optometrie voor kinderen

Klaagt uw kind na een lange dag op school over hoofdpijn of andere zicht gerelateerde klachten? Denk hierbij aan droge ogen, brandende ogen, wrijven in de ogen of knijpen van de oogleden. Aanhoudende klachten als deze kunnen een teken zijn van de behoefte aan een hulpmiddel voor de ogen. Ook minder voor de hand liggende aanwijzingen zijn: loensen, vaker struikelen, een verminderde zin in het lezen van boeken of dichter bij de tv kruipen om een favoriete tv-programma te zien.

Slechte cijfers op school kunnen ook een indicatie zijn van oogklachten. Uw kind kan zich bijvoorbeeld niet goed concentreren en heeft veel moeite gekregen met schrijven, lezen en/of leren. Waar u in de eerste instantie wellicht aan een andere reden denkt voor de mindere cijfers, kan het dus zomaar zijn dat uw kind minder goed is gaan zien. Kinderen weten in sommige gevallen zelf niet dat hun ogen niet goed functioneren of weten dit niet goed onder woorden te brengen.

Oogmeting

Kinderen kunnen een oogmeting sterk beïnvloeden door het inspannen van de ogen (accommodatie). Een jong kind kan dit vele malen sterker dan een volwassene.  Vaak is ons advies dan ook om een druppel onderzoek te doen.Oogdruppels zorgen ervoor dat de pupillen groter worden en leggen het instelvermogen (accommodatie) stil.  Zo wordt de sterkte bepaald en de gezondheid van het netvlies.

De optometrist bepaald tijdens het onderzoek of er gedruppeld moet worden en/of een vervolgonderzoek noodzakelijk is bij de orthoptist of oogarts.

De Optometrist werkt op afspraak, belt u gerust.

De kosten van een optometrisch onderzoek zijn €45,-

Drie jongens met een vingino bril