Bescherm uw ogen tegen de zon

De eerste zonnestralen bereiken weer ons netvlies. Iedereen weet dat we zonnebrandcrème moeten gebruiken om de huid te beschermen tegen verbranding door de straling van de zon. Maar wist u ook dat uw ogen bescherming nodig hebben tegen de zon? Ultraviolet (UV) straling is één van de redenen waarom ons zicht achteruit gaat als we ouder worden. Blootstelling aan de zon kan bij één op de vijf gevallen leiden tot ernstige oogaandoeningen zoals staar.

De kracht van de zon is het grootst tussen 10:00 en 14:00 uur. Echter, uw ogen lopen het meeste gevaar op beschadiging halverwege de morgen en later in de middag. Zand, water en sneeuw weerkaatsen de straling van de zon en zorgen dus voor extra blootstelling aan zonlicht. Het is dus beter om uw ogen gewoon de gehele dag te beschermen tegen de zon, ongeacht het tijdstip. Ook op een bewolkte dag kunnen UV-stralen uw ogen beschadigen. Net zoals bij het extra smeren van zonnebrandcrème bij de gevoelige kinderhuid is bescherming van kinderogen extra belangrijk. Omdat kinderen vaak grotere pupillen hebben komt er ook veel meer schadelijk zonlicht op het netvlies terecht. Het is daarom verstandig om een cap te dragen en de juiste UV-filter in een zonnebril.

Omdat wij grote waarde hechten aan uw ogen, voorzien wij al onze brillenglazen, zonneglazen en contactlenzen van een UV-bescherming. Koop uw zonnebril met verstand. De prijs geeft geen zekerheid dat deze bril uw ogen ook goed beschermt tegen de zon. Daarom is een goed advies én een indicatie UV400 belangrijk bij het aanschaffen van een goede zonnebril.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze column of bent u ook benieuwd naar onze mooie zonnebrillen collectie? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze winkel, wij hebben verschillende hippe merken en trendy modellen voor u klaarliggen. We adviseren u graag welk montuur het beste bij u past, u bent altijd van harte welkom.

Wouter van Leeuwen

Wouter van Leeuwen (Oogprofessional)