Topprestaties in het vizier

Of u nu van extreme sporten houdt, of af en toe een stukje gaat rennen. Het is belangrijk dat u zich volledig op uw sport kan concentreren. Herkent u problemen zoals beslagen brillenglazen door transpiratie, afglijden of verschuiven van uw bril of het gevaar dat uw bril stuk gaat? Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke topprestaties behaald worden, is scherp en comfortabel zicht dus uiterst belangrijk. Heeft u wel eens overwogen contactlenzen te dragen?

U kunt natuurlijk kiezen om uw bril te blijven dragen. Overdag kan uw bril de perfecte oplossing voor u zijn. Op het moment dat u gaat sporten, is het ook mogelijk daglenzen te dragen. Daglenzen zijn erg gemakkelijk af te wisselen met een bril. Deze lenzen zijn verpakt in steriele blisters, die erg gemakkelijk mee te nemen zijn. Na het sporten kunt u deze lenzen gewoon weggooien en uw bril weer gebruiken. Tijdens het sporten zal dit zorgen voor een heerlijk vrij gevoel. Mocht u nu zo enthousiast zijn over het gebruik van lenzen, dan is het ook mogelijk om permanent lenzen te gaan dragen. Wij kunnen u perfect adviseren welke lenzen voor u geschikt zullen zijn.

Wilt u eigenlijk helemaal geen lenzen dragen, maar is een bril ook hinderlijk tijdens het sporten? Dan kunnen nachtlenzen uw oplossing zijn! Deze lenzen draagt u terwijl u slaapt. De lenzen liggen op uw traanvocht en vervormen gedurende de nacht uw hoornvlies. Hierdoor kunt u de lenzen ’s ochtends uitdoen en de gehele dag scherp zien, zonder dat u daarvoor een bril of lenzen draagt. Dit geeft een optimaal vrij gevoel. Wilt u meer advies over het dragen van lenzen? Kom dan eens langs in onze winkel, wij informeren u hier graag over.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze column? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze winkel.

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen (Optometrist)