Optimaal plezier van uw bril

Bij het kiezen van uw bril houden wij rekening met welk montuur bij uw gezicht past. Wij geven u het beste advies voor uw montuur. Daarbij houden we ook rekening met uw werkzaamheden, hobby’s, en natuurlijk uw wensen. Als u helemaal tevreden bent over uw bril, is het belangrijk om uw bril goed te onderhouden. Om u hiermee te helpen, hebben wij een aantal gebruikerstips voor u op een rijtje gezet.

Gebruik altijd beide handen om uw bril af te zetten. Dit voorkomt extra spanning op de scharnieren, zodat uw bril niet onnodig verbuigt. Het schoonmaken van uw bril kan het beste onder handwarm stromend water. Maak hierbij zowel de glazen als het montuur schoon. Bespuit vervolgens beide zijden van de glazen met een speciale reinigingsspray en wrijf ze droog met een schone doek. Tijdens het afdrogen of poetsen van uw bril is het altijd verstandig om hierbij uw bril bij het neusstuk vast te houden en niet bij de veren (pootjes). Gebruik van papieren zakdoekjes wordt afgeraden, deze kunnen houtvezels bevatten die uw coating beschadigen. Leg uw bril nooit met de glazen naar beneden, door verschuiving kunnen er krassen ontstaan. Als u uw bril niet gebruikt adviseren wij om uw bril te bewaren in een brillenkoker.

Wanneer u de bril ergens tegenaan gestoten heeft, kan het zijn dat deze niet helemaal lekker zit. De bril moet dan worden bijgesteld. U kunt dit beter niet zelf doen, wij hebben de juiste instrumenten en ruime ervaring om de pasvorm van de bril weer te herstellen.

U kunt regelmatig langskomen voor een kleine onderhoudsbeurt. We stellen de schroeven, passen de bril eventueel opnieuw af en reinigen de bril grondig. Zo zorgt u er, samen met ons, voor dat u optimaal plezier heeft van uw bril.

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen (Oogprofessional)