Geef uw ogen af en toe wat rust

Heeft u ook wel eens last van vermoeide ogen? Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw ogen zich meer moeten inspannen dan nodig is. Het langdurig kijken naar een computerscherm kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u last krijgt van uw ogen. Heeft u vaak hoofdpijn, branderige ogen of wazig zicht? Dan is het misschien tijd om uw ogen eens wat rust te geven.

Er zijn verschillende oorzaken voor vermoeide ogen. Komt er bijvoorbeeld voldoende daglicht binnen op uw kantoor? Daglicht heeft een positief effect op uw ogen. Ook kunt u kijken naar uw werkplek. Staat uw scherm op een goede afstand ten opzichte van uw ogen? De afstand tussen uw gezicht en het computerscherm moet 50 tot 70 centimeter zijn. Zorg er ook voor dat uw scherm in een goede hoek staat en het contrast hoog genoeg is om comfortabel te kunnen lezen. Al deze kleine aanpassingen op uw werkplek kunnen al voor verlichting zorgen.

Heeft u na het toepassen van deze tips nog last van vermoeide ogen? Wellicht hebben uw ogen veel moeite met scherpstellen. Het kan zijn dat u al een bril draagt, maar dat deze niet optimaal is afgesteld voor beeldschermgebruik. Tijdens onze oogmetingen meten we, naast de sterkte van uw ogen, ook of uw bril optimaal voor u is afgesteld. We bespreken uw werkplek en werkhouding met u, zodat uw bril perfect afgesteld staat. Zomaar wat extra factoren die wij in rekening nemen om u zo de meest passende kijkoplossing te adviseren.

Gunt u uw ogen ook meer rust? Kom dan eens bij ons langs voor een oogmeting. Uw ogen zullen u dankbaar zijn!

Wouter van Leeuwen

Wouter van Leeuwen (Oogprofessional)