Het nut van een tweede bril

Onlangs kwam een brildragende klant in onze winkel binnenlopen met hoofdpijnklachten. Ik vroeg hem wat voor werk hij deed en hij vertelde dat hij werkzaam is bij een ICT-bedrijf. Hiervoor brengt hij lange dagen achter een computerscherm door en tijdens de pauzes is hij vaak bezig met zijn smartphone. Wanneer hij ’s avonds thuis komt, of al tijdens de autorit naar huis, heeft hij veel last van hoofdpijn. Wat ik hem, na een oogmeting kon adviseren? Een tweede specifieke bril.

U heeft een lange dag op kantoor en besluit ’s avonds een rondje te gaan hardlopen. Draagt u dan dezelfde schoenen als tijdens uw werkdag? Natuurlijk niet. U verwisselt uw kantoorschoenen voor een paar hardloopschoenen. We vinden het dan ook niet meer dan normaal om te wisselen van schoenen wanneer we wisselen van activiteit. Waarom dragen we dan wel de hele dag dezelfde bril?

Gedurende de dag wordt onze focus op de proef gesteld in verschillende situaties. We kijken naar ons computerscherm, lezen een boek en beoefenen een sport. Wanneer u langer dan twee uur met dezelfde activiteit bezig bent, kunt u klachten ontwikkelen als hoofdpijn, duizeligheid en vermoeide ogen. Deze klachten ontstaan veelal door een langdurige focus, op bijvoorbeeld een computerscherm, en kunnen voorkomen worden door het dragen van de juiste bril. Een extra bril geeft u de zekerheid van de juiste oogzorg op het juiste moment. Zo voorkomt u zicht gerelateerde klachten en geniet u van optimaal kijkcomfort gedurende de dag.

Een tweede bril kan in verschillende uitvoeringen. Zo heeft u de leesbril, de beeldschermbril, de sportbril, de zonnebril en de computerbril. Wilt u meer informatie over een tweede bril? Kom gerust even bij ons langs. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wouter van Leeuwen

Wouter van Leeuwen (Oogprofessional)