Oog op gezondheid

Wat maar weinig mensen weten, is dat bij een bezoek aan de opticien niet alleen de scherpte maar ook de algehele gezondheid van uw ogen bekeken wordt. Dit is dan ook de reden dat optometristen een jarenlange studie hebben genoten om de beste kwaliteit oogzorg aan te kunnen bieden. Voor onze gediplomeerde professionals hebben uw ogen dus geen enkel geheim!

Heeft u last van oog-gerelateerde klachten zoals branderige of vermoeide ogen? Dan is het laten uitvoeren van een oogmeting geen overbodige luxe. Wanneer u bij ons langskomt maken wij een foto van uw netvlies en de bloedvaten hieromheen, de ‘fundusfoto’. Op deze foto’s zien we de kleinste bloedvaatjes, waarmee we de gezondheid van uw oog beoordelen. Zo kunnen oogproblemen vroegtijdig opgespoord en wellicht voorkomen worden. Heeft u geen problemen met uw zicht? Dan is deze foto de perfecte nulmeting!

De fundusfoto is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw ogen, maar ook de rest van uw lichaam. Aan de foto kunnen we verschillende andere aandoeningen herkennen, zoals diabetes of een hoge bloeddruk. Uw fundusfoto wordt beoordeeld door een gediplomeerde optometrist. Afhankelijk van de reden van uw bezoek kan er aanvullend onderzoek uitgevoerd worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de OCT scan, deze constateert afwijkingen van de gele vlek van het netvlies.

Wilt u meer informatie over de fundusfoto of heeft u vragen over uw ooggezondheid? Kom dan gerust even bij ons binnenlopen. Namens Van Leeuwen Opticiens wensen wij u een voorspoedig 2019!

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen (Oogprofessional)